تثبیت قند خون با یک تغییر کوچک در نحوه‌ی مصرف میوه

  • منبع: circledna
  • شنبه 11 مرداد 1404
  • 5 دقیقه مطالعه

شاید شنیده باشید که میوه برای سلامتی مفید است اما آیا می‌دانستید که نحوه‌ی خوردن آن می‌تواند بر واکنش بدن نسبت به قند تاثیر بگذارد؟


پژوهش‌های نو ظهور نشان داده‌اند که مخلوط کردن میوه در قالب اسموتی در واقع ممکن است سبب کاهش جهش قند خون نسبت به خوردن همان میوه به صورت کامل شود. شاید این موضوع برخلاف انتظار به نظر برسد اما شواهد علمی موجود قانع‌کننده هستند و می‌توانند نگاه شما را به میوه تغییر دهند.

 

این امر به ویژه در شرایطی صادق است که به دنبال مدیریت سطح انرژی، هوس‌های غذایی یا سلامت متابولیک بلند مدت هستید.


چرا جهش قند خون اهمیت دارد؟


پس از غذا خوردن قند خون شما افزایش می‌یابد. به این وضعیت «پاسخ گلیسمی» گفته می‌شود و هرچه این جهش سریع‌تر و شدیدتر باشد، احتمال بالاتری وجود دارد که دچار افت انرژی، هوس خوردن غذا و حتی خطرات بلند مدت مرتبط با سلامتی مانند مقاومت به انسولین یا دیابت نوع 2 شوید.


پس مدیریت قند خون تنها برای افرادی با مشکلات سلامتی نیست؛ بلکه راهکاری هوشمندانه برای هرکسی است که به دنبال بهینه‌سازی تمرکز، انرژی و تندرستی کلی خود باشد.


میوه‌ی کامل در برابر اسموتی؛ یافته‌های تحقیقاتی چه می‌گویند؟


در یک مطالعه‌ی اخیر که واکنش قند خون افراد را نسبت به مصرف سیب و تمشک، زمانی که به صورت کامل خورده می‌شدند در مقایسه با زمانی که به صورت اسموتی مخلوط شده بودند، بررسی کرد. پژوهشگران به کشف شگفت‌انگیزی رسیدند:

 

  • افرادی که اسموتی نوشیده بودند، جهش‌های قند خون کمتری داشتند.
  • قرار گرفتن کلی بدن در معرض قند (در بازه‌ی زمانی مشخص) نیز کمتر بود.
  • از مقدار میوه‌ی یکسانی استفاده شده و چیزی اضافه یا کم نشده بود.

 

پس چرا مخلوط کردن چنین تفاوتی ایجاد می‌کند؟


ممکن است دلیل آن به آزاد شدن برخی اجزای خاص از میوه مانند فیبر موجود در دانه‌های تمشک، در طی فرآیند مخلوط کردن مربوط باشد که می‌تواند به کند شدن جذب قند و تثبیت سطح آن کمک کند.

 

اسموتی یا میوه‌ی کامل


این موضوع چه معنایی برای رژیم غذایی شما دارد؟


اگر شما فردی هستید که:

 

  • با افت قند خون یا هوس‌های غذایی دست و پنجه نرم می‌کنید.
  • سابقه‌ی خانوادگی دیابت دارید.
  • با رژیم غذایی کم گلیسمی احساس بهتری دارید.
  • اسموتی‌ها را به عنوان یک وعده یا میان وعده‌ی سریع دوست دارید.

 

در این صورت چنین تغییر کوچکی می‌تواند نقطه‌ی عطفی برای شما باشد.


انتخاب اسموتی‌هایی که از میوه‌ی کامل تهیه شده‌اند (یعنی بدون افزودن آب میوه یا شیرین‌کننده‌ها به دست آمده‌اند) می‌تواند راهی هوشمندانه‌تر برای بهره‌مندی از فواید میوه به ویژه زمانی که عجله دارید، باشد.


تغذیه‌ی شخصی‌سازی‌شده با DNA شما آغاز می‌شود!


طبیعی است که همه‌ی افراد کربوهیدرات‌ها و قندها را به یک شکل پردازش نمی‌کنند. ساختار ژنتیکی شما نقش مهمی در نحوه‌ی مدیریت گلوکز، حساسیت به انسولین و حتی سیگنال‌های گرسنگی بدن دارد.


به همین دلیل است که گزارش ژنتیک تغذیه‌ی حنیفا، ابزاری قدرتمند برای هرکسی است که به طور جدی به دنبال بهینه‌سازی رژیم غذایی خود می‌باشد. این گزارش با بررسی 62 شاخص مرتبط با تغذیه، به فرد اطلاعاتی در رابطه با نحوه‌ی واکنش بدن او به مواد غذایی مختلف ارائه می‌دهد و به طور مثال بررسی می‌کند که پاسخ بدن شما به کربوهیدرات‌ها و قندها چگونه خواهد بود.


زمانی که از نقشه‌ی ژنتیکی خود آگاه باشید، انتخاب غذاهایی که با بدن شما سازگارتر هستند (و نه اینکه عملکردی برخلاف آن داشته باشند)، بسیار آسان‌تر خواهد بود.

 

اسموتی یا میوه‌ی کامل


جمع‌بندی


شاید به راحتی تصور شود که اسموتی‌ها بمب‌های قندی هستند؛ اما پژوهشی جدید نشان می‌دهد که مخلوط کردن میوه‌ی کامل به ویژه زمانی که این کار به درستی انجام شود، ممکن است در واقع به کاهش جهش قند خون کمک کند.


یک تغییر ساده در استفاده از مخلوط کن می‌تواند به شما کمک کند که در طول روز احساس تعادل، تمرکز و انرژی بیشتری داشته باشید. تصور کنید زمانی که این موضوع را با آگاهی از DNA خود ترکیب کنید، چه اتفاقی می‌افتد؟


با وقوع این رویداد شما نه تنها سالم غذا می‌خورید بلکه تغذیه‌ی هوشمندانه‌تری نیز خواهید داشت. گزارش تغذیه‌ی حنیفا، همان ابزار هوشمندی خواهد بود که در این مسیر به آن نیاز دارید.

سوالات شما