لوبیای لیما

  • منبع: xcode.life
  • چهارشنبه 26 شهریور 1404
  • 10 دقیقه مطالعه

لوبیای لیما، نوعی حبوبات سبز یا کرم رنگ بوده که شکلی تخت و گرد دارد. این لوبیاها به نام پایتخت کشور پرو (لیما) نام‌گذاری شده‌اند و طعمی ملایم و بافتی نرم دارند. به دلیل محتوای بالای انرژی و مواد مغذی، قرن‌هاست که در مناطق آمریکای مرکزی و جنوبی مصرف می‌شوند.

 

مانند سایر حبوبات، در داخل غلاف رشد می‌کنند و می‌توان آن‌ها را به شکل تازه، خشک، منجمد یا کنسروی مصرف کرد. امروزه لوبیای لیما به عنوان یک ابرغذا (Superfood) شناخته می‌شود. در ادامه، هر آنچه لازم است درباره‌ی لوبیای لیما و تناسب آن با رژیم غذایی بدانید، آورده شده است.

 

رژیم غذایی مناسب، نقش مهمی در سلامت افراد ایفا می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد که ژنتیک می‌تواند تاثیر قابل توجهی در نحوه‌ی واکنش بدن به مواد غذایی داشته باشد. با توجه به تفاوت‌های ژنتیکی که بین افراد مختلف وجود دارد، استفاده از یک رژیم غذایی واحد برای همه‌‌ی افراد، نتایج یکسانی را به دنبال نخواهد داشت.

 

بنابراین حنیفا با ارائه‌‌ی یک بینش علمی عمیق به فرد کمک می‌کند تا ساختار ژنتیکی بدن را شناخته و برنامه‌‌ی غذایی مناسبی که به طور کامل شخصی‌سازی‌شده است داشته باشید. گزارش ژنتیک تغذیه‌ی حنیفا به افراد کمک می‌کند که به جای استفاده از رژیم‌های دوره‌ای، رژیم غذایی مخصوص به خود را داشته باشند.


همچنین در گزارش ژنتیک سلامت و گزارش ژنتیک سرطان و اختلالات قلبی و عصبی حنیفا احتمال ابتلای افراد به بیماری‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفته و این گزارشات پیش‌آگهی لازم را به آن‌ها ارائه می‌دهند.


لوبیای کره‌ای در برابر لوبیای لیما


بافت نرم لوبیای لیما اغلب باعث می‌شود که عنوان لوبیای کره‌ای (Butter Beans) به آن داده شود. گاهی اوقات، فروشندگان این لوبیاها را در مراحل مختلف رشد و با رنگی متمایل به سبز عرضه می‌کنند که می‌تواند موجب سردرگمی شود. با این حال، لوبیای لیما و لوبیای کره‌ای در واقع یک چیز هستند. در بریتانیا و جنوب ایالات متحده‌ی آمریکا به این لوبیاها بیشتر با نام لوبیای کره‌ای (Butter Beans) اشاره می‌شود.


جزئیات تغذیه‌ای لوبیای لیما


بر اساس داده‌های سازمان غذا و داروی ایالات متحده (US FDA)، در هر 100 گرم لوبیای لیما، مواد مغذی زیر وجود دارد:

 

مقدار ماده‌ی مغذی
7.8 گرم پروتئین
7 گرم مجموع فیبر غذایی
2.9 گرم مجموع قندها
17 میلی‌گرم کلسیم
43 میلی‌گرم منیزیم
111 میلی‌گرم فسفر
508 میلی‌گرم پتاسیم
2 میلی‌گرم سدیم
0.95 میلی‌گرم روی
0.161 میلی‌گرم تیامین (ویتامین B1)
0.421 میلی‌گرم نیاسین (ویتامین B3)
32.5 میلی‌گرم کولین
0.161 میلی‌گرم ویتامین B6

 

چرا لوبیای لیما یک ابرغذا محسوب می‌شود؟


مانند اکثر انواع لوبیا، لوبیای لیما سرشار از فیبر و سایر مواد مغذی از جمله پروتئین‌ها، اسیدهای آمینه، مواد معدنی و ویتامین‌ها است. این مواد مغذی، آنزیم‌های حیاتی بدن را فعال کرده، به حفظ سلامت قلب و مغز کمک می‌نمایند و سلامت کلی و تندرستی بدن را تضمین می‌کنند.

 

علاوه بر مواد مغذی ارزشمند، لوبیای لیما چندکاره و بسیار متنوع بوده و می‌توان آن را به روش‌های مختلف مصرف کرد؛ همین ویژگی‌ها باعث شده که عنوان ابرغذا (Superfood) را به خود اختصاص دهد.

 

لوبیای لیما


فواید سلامتی لوبیای لیما


فواید سلامتی لوبیای لیما متعدد و متنوع هستند. برخی از این فواید شامل موارد زیر می‌شوند:


تثبیت سطح قند خون


لوبیای لیما دارای شاخص گلیسمی (شاخص گلیسمی معیاری است از میزان افزایش قند خون در اثر مصرف یک ماده‌ی غذایی) پایین است. لوبیای لیما همچنین سرشار از فیبر است که به کنترل بیشتر سطح قند خون کمک می‌کند. بر اساس یک مطالعه در سال 2020، چنین حبوباتی می‌توانند سطح گلوکز خون ناشتا را کاهش دهند و به کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک کنند.


سلامت قلب


لوبیای لیما به دلیل محتوای بالای فیبر غذایی، یک غذای بسیار مفید برای سلامت قلب محسوب می‌شود. فیبر غذایی موجود در آن همچنین به کاهش سطح کلسترول و التهاب کمک می‌کند. این لوبیاها غنی از پتاسیم بوده که به تنظیم مؤثر فشار خون کمک می‌نمایند.


کاهش وزن


به دلیل میزان بالای پروتئین و فیبر، لوبیای لیما می‌تواند در کاهش وزن نقش داشته باشد. این مواد مغذی احساس سیری طولانی‌تری ایجاد می‌کنند و تمایل به مصرف میان وعده و پرخوری (دو عامل اصلی افزایش وزن) را کاهش می‌دهند. بنابراین، گنجاندن لوبیای لیما در رژیم غذایی می‌تواند به شما کمک کند تا اضافه وزن خود را کاهش دهید.


خاصیت ضدالتهابی


برخی مطالعات نشان داده‌اند که لوبیای لیما دارای فعالیت‌های ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی است. این لوبیاها همچنین به طور موثر مانع رشد هر دو نوع باکتری گرم مثبت و گرم منفی می‌شوند. چنین ویژگی‌هایی می‌توانند لوبیای لیما را به یک ماده‌ی امیدوارکننده در صنعت نوتراسیوتیکال (Nutraceutical) تبدیل کنند.

 

لوبیای لیما


آیا لوبیای لیما عوارض جانبی دارد؟


این موضوع نادر است، اما اگر به حبوبات یا لوبیاها حساسیت داشته باشید، ممکن است به لوبیای لیما نیز آلرژی داشته باشید. سایر عوارض جانبی احتمالی لوبیای لیما شامل موارد زیر هستند:


وجود آنتی‌نوترینت‌ها (Antinutrients): لوبیای لیما حاوی ترکیباتی به نام آنتی‌نوترینت است که مانع جذب برخی مواد معدنی در بدن می‌شوند.


مسمومیت سیانیدی: لوبیای لیمای خام حاوی ترکیب لینامارین (Linamarin)، یک ترکیب سیانوژنیک که برای انسان سمی محسوب می‌شود، است.


یک راه حل ساده وجود دارد. خیساندن لوبیاها قبل از مصرف می‌تواند به طور قابل توجهی مقدار آنتی‌نوترینت‌ها و لینامارین موجود در آن‌ها را کاهش دهد و از بروز عوارض ناخواسته جلوگیری کند. سایر عوارض جانبی که ممکن است به دلیل میزان بالای فیبر یا مصرف بیش از حد این ماده‌ی غذایی ایجاد شوند عبارتند از:

 

  • ایجاد گاز
  • نفخ
  • درد یا ناراحتی معده

 

روش‌های آسان برای افزودن لوبیای لیما به رژیم غذایی


لوبیای لیما را می‌توان به صورت خشک، پخته، منجمد یا کنسروی مصرف کرد. اگر آن‌ها را به شکل خشک تهیه می‌کنید، حتما قبل از مصرف آن‌ها را بپزید. خیساندن در آب به مدت یک شب، قبل از پخت نیز مفید است. می‌توانید این لوبیاها را در غذاهای زیر بگنجانید:

 

  • سوپ‌ها
  • سالادها
  • خورش‌ها
  • سوکوتاش (ترکیب سنتی لوبیا و ذرت)


چه مقدار لوبیای لیما را می‌توان در روز مصرف کرد؟


با وجود تمام فواید سلامتی، لوبیای لیما باید به صورت متعادل مصرف شود. مصرف بیش از حد آن می‌تواند منجر به نفخ، گاز و ناراحتی معده شود.

 

سوالات پر تکرار


آیا لوبیای لیما یک پروتئین کامل است؟


در هر 100 گرم لوبیای لیما حدود 7.8 گرم پروتئین وجود دارد که کمی بیشتر از اکثر انواع لوبیا می‌باشد. اما یک پروتئین کامل باید شامل تمام اسیدهای آمینه‌ی ضروری باشد و لوبیای لیما این شرط را به طور کامل برآورده نمی‌کند.


آیا لوبیای لیما برای کاهش کلسترول مفید است؟


لوبیای لیما حاوی حدود 7 گرم فیبر غذایی است که می‌تواند کل کلسترول و لیپوپروتئین کم چگالی (LD) یا کلسترول بد را کاهش دهد. فیبر غذایی در روده‌ها یک ژل تشکیل می‌دهد که مانع جذب چربی و کلسترول می‌شود.


آیا لوبیای لیما برای قلب مفید است؟


بله. لوبیای لیما یک غذای بسیار مفید برای سلامت قلب است، زیرا سرشار از فیبر، پتاسیم و منیزیم بوده و میزان سدیم کمی دارد. این ویژگی‌ها کمک می‌کنند وزن، کلسترول و سطح قند خون کاهش یابد؛ همه‌ی این عوامل در بهبود سلامت قلب موثرند.


چرا لوبیای لیما برای کلیه‌ها مفید است؟


لوبیای لیما برای کلیه‌ها مفید است، زیرا سرشار از فیبر، آهن، منیزیم و پروتئین بوده و میزان چربی پایینی دارد. همچنین این ماده‌ی غذایی حاوی فسفر بوده، که یک ماده‌ی معدنی ضروری برای افراد مبتلا به بیماری کلیوی است. به علاوه میزان پتاسیم آن به جبران پتاسیمی که ممکن است در طی دیالیز از بدن دفع شود، کمک می‌کند.


جمع‌بندی


لوبیای لیما نوعی حبوبات سبز یا کرم رنگ با شکلی تخت و گرد، طعمی ملایم و بافتی نرم است.

 

این لوبیاها سرشار از پروتئین، فیبر غذایی و مواد معدنی از جمله منیزیم، فسفر، کلسیم، پتاسیم و روی هستند.


مصرف لوبیای لیما می‌تواند سطح قند خون را تثبیت کند، کلسترول را کاهش دهد، سلامت قلب را بهبود بخشد، عملکرد گوارشی را تقویت کند و برای کلیه‌ها مفید باشد.


به دلیل محتوای بالای فیبر، ممکن است باعث گاز، نفخ و درد یا ناراحتی معده شود.


با وجود محتوای بالای پروتئین، لوبیای لیما یک پروتئین کامل محسوب نمی‌شود زیرا فاقد چند اسیدآمینه‌ی ضروری است.

سوالات شما