بهترین جایگزین‌ها برای قهوه‌ی صبح

  • منبع: circledna
  • دوشنبه 16 تیر 1404
  • 4 دقیقه مطالعه

دلایل زیادی وجود دارد که چرا افراد به دنبال جایگزینی مناسب برای قهوه هستند. شاید شما فردی باشید که از برخی عوارض جانبی قهوه مانند عصبی شدن، بی‌قراری و تنش رنج ببرید. همچنین ممکن است اثرات قهوه را بیش از حد محرک بدانید. این مورد امری ساده است که ممکن است به طعم قهوه علاقه‌مند نبوده، در تلاش برای محدود کردن کاقئین و یا حتی کنار گذاشتن قهوه باشید.

 

مصرف بیش از حد کافئین خطراتی برای سلامتی دارد، بنابراین بسیاری از مردم به دنبال جایگزین‌هایی برای قهوه هستند که مقادیر کافئین کمتری داشته باشند. دلیل جستسجو برای جایگزین مناسب قهوه هر چه باشد این مطلب کمک‌کننده خواهد بود. در ادامه برخی از جایگزین‌های قهوه مورد بررسی قرار گرفته است.

 

جایگزین قهوه


 آبمیوه خنک


برای بسیاری مردم این امر که آبمیوه‌ی سرد یکی از موثرترین جایگزین‌های قهوه باشد، تعجب‌آور است. این مورد به دلیل آن است که یک بطری آبمیوه اغلب حاوی چندین کیلو میوه و سبزیجات بوده و می‌تواند انرژی طبیعی مشابه یک فنجان قهوه را تامین کند.

 

با وجود اینکه آبمیوه‌ی خنک گیاهی اثرات محرک قهوه را ندارد، اما همچنان می‌تواند سطح انرژی بدنی را افزایش دهد زیرا منابع گیاهی در تولید انرژی عملکرد موثری دارند. علاوه بر این آبمیوه‌ی سرد و فشرده می‌تواند عملکرد شناختی، وضوح ذهنی و بهره‌وری را بهبود ببخشد.


چای سبز


دلیل اینکه چای سبز یکی از بهترین جایگزین‌ها برای قهوه است، فواید فراوان آن برای سلامتی می‌باشد. چای سبز نه تنها حاوی مقداری کافئین است و به عنوان یک نوشیدنی صبحگاهی، عالی عمل می‌کند، بلکه فواید سلامتی بسیاری به همراه دارد.

 

به عنوان مثال نوشیدن چای سبز می‌تواند متابولیسم را افزایش داده، به کاهش وزن کمک کند و آنتی‌اکسیدان‌ها را در اختیار بدن قرار دهد. چای سبز همچنین با التهاب و باکتری‌های دهان مبارزه می‌کند.
یک فنجان چای سبز حاوی تقریبا 28 میلی‌گرم کافئین است. اگر این مقدار برای شما کافی نیست، نوشیدن فنجانی دیگر از چای سبز را در ذهن داشته باشید.

 

جایگزین قهوه


چای سیاه


چای سیاه قادر است تا انرژی مورد نیاز برای بدن در هنگام صبح را فراهم کند و همچنین فواید زیادی برای سلامتی دارد. برخی از مزایای نوشیدن منظم چای سیاه عبارتند از: کاهش فشار خون، کاهش سطح قند خون، فراهم کردن آنتی‌اکسیدان‌های مورد نیاز بدن و بهبود سلامت روده.


دم کردن چای سیاه به مدت چند دقیقه بیشتر، می‌تواند میزان کافئین آن را افزایش دهد. بسته به نوع چای سیاهی که می‌نوشید، یک فنجان از این چای حاوی 50 تا 110 میلی‌گرم کافئین است.

 

پودر ماچا


ماچا شکل پودری چای سبز با طعمی بسیار منحصر به فرد و دلپذیر است. پودر ماچا را می‌توان با آب جوش و شیر داغ مخلوط کرد یا حتی صبح‌ها آن را به صورت اسموتی مصرف نمود. بیشتر افرادی که هم قهوه و هم ماچا را استفاده کرده‌اند، اطلاع دارند که نوشیدنی ماچا هوشیاری آرام‌تری به فرد می‌بخشد.

 

در مقابل قهوه‌ی معمولی که هر فنجان از آن 150 میلی‌گرم کافئین دارد، این میزان در هر وعده ماچا حدود 25 میلی‌گرم است. نوشیدن ماچا سبب جهش شدیدی در سطوح انرژی یا سقوط آن نمی‌شود. بعد از نوشیدن آن احساس سرحالی خواهید داشت اما عصبی نخواهید بود. به عنوان یک امتیاز اضافه، ماچا منبع عالی آنتی‌اکسیدان است.

 

جایگزین قهوه


رژیم غذایی بهینه و مناسب را بر اساس DNA خود تعیین کنید.


آنچه در محتوای DNA شما وجود دارد، می‌تواند در مشخص کردن رژیم غذایی مناسب و باید یا نبایدهای تغذیه‌ای نقش مهمی داشته باشد. گزارش ژنتیک تغذیه‌ی حنیفا، می‌تواند به شما کمک کند تا رژیم غذایی خود را مطابق با ساختار ژنتیکی خود و به صورت شخصی‌سازی‌شده، تغییر دهید.

سوالات شما